ACTIVITEITEN

Door KSK’80 worden jaarlijks eigen, of in combinatie met anderen, activiteiten ontplooid. Traditiegetrouw wordt ieder lid in de gelegenheid gesteld om werk te exposeren.

Wachtkamer presentaties

Meerdere zorgaanbieders in de regio vrolijken hun wachtkamers graag op met kunstwerken. De leden van de KSK kunnen hun schilderij bij verschillende locaties tentoonstellen. Op een lijst kan aangegeven worden welke lokatie ze willen. Een rechtstreekse afspraak wordt gemaakt voor het inrichten van de praktijkruimte. Wachtkamerexposities hangen in principe voor 3 maanden. Na die termijn kan opnieuw worden ingericht door dezelfde of door een andere kunstenaar.

Atelier presentaties

Wie dichter bij huis wil exposeren kan dit in het atelier doen. Op de wanden van het atelier kan werk worden opgehangen voor een aaneengesloten periode van 3 weken en in de gang voor 3 maanden. Een kaartje bij het werk geeft aan wanneer iets is opgehangen. Is de termijn verstreken dan mag een volgend lid op die plek(ken) exposeren.

Expositie bij Kunst uit de bocht

Voorjaarsexpositie

Rond Pasen vindt de voorjaarsexpositie plaats, waarbij alle leden werk mogen inleveren. Het atelier sluit een week van tevoren om te worden omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. Uit leden bestaande commissies zorgen voor de volledige entourage rond inrichting, opbouw, opening en ontvangst. Werken mogen ook worden verkocht. De volledige expositie (rond 80 werken) is na afloop op de website te bewonderen.

Buitenschilderen

Vanaf juni geldt het zomerrooster. Er zijn in de omgeving verschillende mooie locaties te vinden waar buiten gschilderd kan worden. Met je favoriete materiaal, potlood, pen of verf, kan je hier de techniek van het landschap schilderen onder de knie zien te krijgen.

Individuele leden nemen vaak het voortouw in het groepsgewijs op pad gaan. Voordeel is dat leden elkaar dan opbouwend advies kunnen geven. Ook gezamenlijke museumbezoeken of excursies kunnen in de zomermaanden worden gepland.